Muzika za vašu dušu

(VIDEO) HAOS NA BERKLIJU ZBOG GEJ DESNIČARA: Levičari požarom i rušenjem sprečili njegov govor

Na univerzitetu Berkli u Kaliforniji izbio je požar uoči govora koji je trebalo da održi autor portala Brajtbart Majlo Janopulos.

 

Svetski mediji prenose da je nastup konzervativca, koji se zalaže za to da alternativna desnica ima pravo na glas, sprečen tako što su osobe sa maskama na licima izazvale požar u i oko kampusa.

“Demonstranti su srušili barikade, lomili prozore i koristili benzin da bi izazvali požar na ulici, koji je umalo zahvatio i park koji se nalazi u blizini. Reagovala je policija, koristeći gumene metke i suzavac u pokušaju da stavi situaciju pod kontrolu“, naveo je autor portala Rizn Robi Souv.

Prema njegovim rečima, student koji je hteo da prisustvuje govoru autora koji se deklariše kao gej, katolik i alternativni desničar, naveo je da većina demonstranata nisu bili studenti, već starije maskirane osobe iz antifašističkog pokreta.
“Evakuisan sam sa Berklija, nakon što su nasilni levičarski demonstranti uklonili barikade, izazvali požare, bacali kamenje na prozore. Moj tim i ja smo bezbedni, ali je govor otkazan. Jedno je sigurno – levica je potpuno prestrašena zbog slobode govora i uradiće sve kako bi ga zaustavila“, naveo je Janopulos.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Linkovi za preuzimanje i slušanje