full screen background image
Muzika za vašu dušu

ORIGINALAN RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Domaće energetske pločice sa samo 3 sastojka! SMANJUJE GLAD!

Priprema je jednostavna da jednostavnija ne može biti, a sastojci koje recept zahteva osim što su zdravi, odlični su i saveznici u borbi za „fit“ telo.

 

Originalan recept navodi bademe, urme i suvo grožđe, gde su prva dva sastojka neka osnova, dok suvo grožđe možete zameniti nekim drugim suvim voćem.

Ovom miksu možete dodati cimet, kakao, komadiće tamne čokolade ili kokos.

Osim što mogu da sniže holesterol, bademi su super namirnica ako pazite na liniju – smanjuju želju za hranom, ali i grade mišiće.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Urme predstavljaju idealan međuobrok koji će osigurati dovoljno energije za ostatak dana, a zbog širokog sadržaja različitih hranljivih sastojaka i zbog mogućih pozitivnih učinaka na zdravlje, urme se možda mogu smatrati gotovo idealnom hranom!

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Grickanje suvog grožđa kontroliše osećaj gladi i podstiče sitost. Na taj se način sprečava prekomerni unos kalorija i produžava osećaj sitosti.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Prirema
Priprema ovih energetskih pločica je jako jednostavna. Sve tri namirnice, u istim količinama, stavite u mikser i pustite aparat da radi oko 30 sekundi. Nakon toga smesu istresite na plastičnu foliju i oblikujte po želji (kockice, kuglice, prutići…) Pločice čuvajte u frižideru, a rok trajanja vas ne treba brinuti jer mogu trajati i do nekoliko nedelja.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Namirnice.ba
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Linkovi za preuzimanje i slušanje